יום ראשון, 3 באוגוסט 2014

חטיף קשיו ושומשום

חטיף קשיו ושמשום


מיני פוסט קצר ומתוק
כי חייבים להסיח את הדעת מכל מה שקורה מסביב
כי אין כוח לדברים מסובכים
כי הגוף רוצה סוכר
סוכר
ועוד
סוכר

חטיף קשיו ושומשום



בשבועות האחרונים אני מטפחת כרס צוק איתן קטנה
שזה דווקא לא כל כך חכם לפני חופשה ביוון (יאיי!)
וכשכל זה יסתיים אצטרך להתמודד גם עם זה

קשיו ושומשום


ובנתיים המטבח הוא מפלטי
מפנה את הגב לאור הלר ומודדת עוד כוס קמח


אבל כשכל הבית open space
אלון בן דוד מציץ לי לתוך המיקסר
וגם את יונית תפסתי "גונבת" עוגייה


שומשום



אני מפרסמת מתכון אע"פ שהחלטתי לחכות עד שיגמר
אבל שיגמר מה? - שאלתי את עצמי אתמול
והנה אנחנו נפגשים שוב
באמצע הצוק 
באמצע האיתן

חטיף קשיו ושומשום


אז קצת על הדבר הטעים הזה:
אתם בטח מכירים את העוגיות שקדים הכיפיות האלה שיש בהן רק שקדים,
אז תעצמו את העיניים ותחשבו - קשיו!
טעמתי את זה אצל אמא שלי לפני שבועיים בגרסה קנויה 
ורצתי הביתה לשחזר

דקה ורבע עבודה
ארבעה מרכיבים
רבע שעה בתנור
וחטיף נפלא, ממכר, פשוט וחגיגי

חטיף קשיו



מתאים מאד כשיש אורחים בהפתעה
וכשרוצים להתעסק קצת עם הידיים
וזה גם רעיון מעולה להכין עם ילדים (גדולים)

אז תרשמו מתכון - אממ בעצם אין מה לרשום:
תזכרו בעל פה!


- - - - - - - 8< - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

חטיף קשיו ושומשום

חומרים
200 גרם קשיו טבעי
50 גרם אבקת סוכר (קצת פחות מחצי כוס)
1 חלבון
1-2 כפיות שומשום מלא (אפשר יותר ואז הטעם של השומשום מאד דומיננטי)

הכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות
מכינים תבנית תנור עם נייר אפייה

קולים את הקשיו על מחבת רחבה, עד שהם מזהיבים (זהירות - לא לשרוף)
קוצצים את הקשיו גס (אפשר אפילו רק לשבור לשניים)
מערבבים את כל החומרים היטב

בידיים רטובות אוספים קבוצות קטנות של קשיו
ומניחים בערמות קטנות על נייר האפייה
(ישאר לכם מעט חלבון בתחתית הקערה - וזה בסדר)

הערמה שתניחו היא הגודל של החטיף שלכם אז הגודל תלוי בכם
חישבו על גודל של שני ביסים
אין צורך לשמור על רווחים
הכמות מספיקה לכ-16 יחידות

אופים 15-20 דקות עד שהחטיף מזהיב ומתייצב
מפרידים את החטיף מנייר האפייה רק לאחר שהוא מתקרר!

קשיו





אחרי הקירור שומרים בקופסא אטומה לחלוטין עד שבועיים (אה-הה!)


+ + + + + + + + + +

*נשבעת שיהיו מלא פוסטים בריאים אחרי המלחמה!






33 תגובות:

  1. איזה כיף להיכנס במקרה ולגלות פוסט חדש!
    מדוייק ומרגש מתמיד...
    אגב, אלו צנוברים באחת התמונות?

    השבמחק
    תשובות
    1. מה שנראה כצנוברים זה שומשום בעדשת מקרו :)

      מחק
  2. ועכשיו יש לי מה לעשות היום אחהצ עם הילדה.
    תודה על הסחת הדעת. :)

    השבמחק
  3. כל כך בא לי להכין כזה כבר מלא זמן! תודה! אבל תגידי, ישמצב לגירסא בריאה יותר עוד לפני שתגמר המלחמה? מה יכול לעבוד במקום האבקת סוכר? אולי מייפל?

    השבמחק
    תשובות
    1. המתכון הזה הוא פשוט מאד ומבוסס על ה"טריק" של החלבון שמחבר את האגוזים. מייפל יפר את האיזון ולכן לא מתאים כאן. בכל מקרה החטיף הזה לא יהיה בריא אלא אם תאכלי רק 2 יחידות כי קשיו זה לא מוצר בריא במיוחד מלכתחילה. במקרה כזה גם קמצוץ אבקת סוכר לא יגרום לנזק רב.

      מחק
  4. יש צורך לקלות למרות שהנל ענס לתנור?

    השבמחק
    תשובות
    1. כשהקשיו נכנס לתנור הוא עטוף בחלבון וסוכר. הוא אכן הופך קלוי יותר - אך הוא יהיה יותר טעים אם הוא יהיה קלוי פעמיים.

      מחק
  5. את יודעת גם את המתכון של עוגיות השקדים הכיפיות, האלה שיש בהן רק שקדים? נגיד אם מישהי גם חייבת סוכר וגם היא מניקה והשקדים עושים לה חלב?

    השבמחק
  6. את מכירה במקרה את המתכון של עוגיות השקדים, האלה שיש בהן רק שקדים? נגיד אם מישהי חייבת מתוק אבל היא גם מניקה והשקדים עושים לה חלב?

    השבמחק
    תשובות
    1. בהחלט- אותו דבר רק 150 גרם שקדים פרוסים במקום הקשיו. אפשר לוותר על השומשום ולהוסיף גרידת לימון או תפוז (: תהני

      מחק
    2. אהה- ולהבריש את נייר האפייה במעט שמן, ואת השקדים להניח בשכבה דקה (;

      מחק
  7. מזל שאני מתעצלת ולא מכינה, אחרת הכרס התמידית שלי תדרוש בגדים במידה גדולה יותר. לפחות אפשר להתענג על התצלומים והרשומה ולרייר על המסך.

    השבמחק
  8. תודה על הפוסטים האמיתיים האלה.

    הם היחידים שאני מצליחה לקרוא.

    (כאלה שנכתבו כאילו מפלנטה אחרת, אני בקושי מנסה לקרוא)

    זה נראה מתכון מושלם לעומס בסגר בבית "בחופש הגדול"

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה תמר על התגובה המקסימה (:

      מחק
  9. מעניין אם אפשר על אותו רעיון רק מלוח. ניסית?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי, אבל קשיו קלוי מלוח אפשר לקנות בקלות וזה גם טעים מאד!(:

      מחק
  10. נראה טעים ומקסים. מה יכול להחליף את הביצה לגרסה טבעונית? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. וואו אין לי רעיון.. טבעונים: עזרו לי (:

      מחק
    2. החלבון רק אמור להדביק הכל יחד?

      מחק
    3. הדבר היחיד שאני חושבת עליו זה אגבה או סילאן מה שאומר שצריך להוריד מכמות הסוכר אם בכלל לשים. נשארנו עם קשיו, שומשום וממתיק..

      מחק
  11. אפרת, אל תאמרי שהעוגיות לא בריאות! הן כן, פשוט אממ.. יותר בקטע של בריאות נפשית :-)

    השבמחק
  12. נהדר! התמונה הראשונה [והאחרונה] עם הקשיו המצולק שווה זהב.
    פשוט בא לטרוףףףף

    השבמחק
  13. אפשר לבוא איתך ליוון? רק לא להישאר פה... :)

    השבמחק
  14. אפרת,
    כל פוסט שלך כ"כ יפה, התמונות משגעות, המתכונים כייפים ונראים טובים ואת חלקם עשיתי והם אחלה,
    יישר כוח.

    השבמחק
  15. תודה לכולכם על התגובות!((-::

    השבמחק
  16. נראה טעים!!!
    התמונות שלך פשוט עושות לי נעים בלב..

    השבמחק
  17. איזה פוסט מקסים אפרתי!
    מרגשת.

    השבמחק